Bamya Tarifi Bamya bitkisi, ebegümecigiller familyasından olup, yaprakları asma yapraklarına benzerlik gösteren ve beş bölmeli olarak meydana gelen, tohumları yeşil renkte olan bir sebze türüdür. Bamya oldukça faydalı bir bitki olarak bilinir. Tüketimi yaş veya kuru olarak yapılabilir. Ayrıca, bu bitkiden konserve de yapılmaktadır. Bamya, mide ve bağırsakların çalışmasına yardımcı olur ve kabızlığın giderilmesinde etkilidir. Etli Bamya Tarifi Malzemeleri
Etli Bamya Nasıl Yapılır? Önceden hazırlamış olduğumuz bir tencereye sızma zeytinyağını alalım ve ince doğranmış kuru soğanları ekleyelim. Soğanlar kavrulmaya yakın, kuzu kıymayı tencereye ekleyip kavuralım. İçerisine domates salçasını ilave edelim. Sonrasında küp doğranmış domatesleri ve sarımsakları ekleyelim. Bamyaları ve doğranmış sivri biberleri de tencereye ilave ederek 2 bardak su ekleyelim. Karabiber, kırmızı pul biber ve tuzu da ekleyip tencerenin ağzını kapatalım ve kısık ateşte 30 dakika kadar pişmeye bırakalım. Etli bamya yemeğimiz servise sunulmak için hazır duruma gelecektir. Afiyet olsun. Zeytinyağlı Bamya Tarifi Malzemeleri
Zeytinyağlı Bamya Nasıl Yapılır? Bamyalar bir kaba alınarak sap kısımları güzelce temizlenir. Temizlenen bamyalar bol suyla yıkanarak bir kaba alınır. Önceden hazırlamış olduğumuz bir tencereye sızma zeytinyağı ekleyerek doğranmış soğanları ve sarımsakları ekleyip kavuralım. Kavrulan soğan ve sarımsakların içerisine domates salçasını ilave edelim. Domateslerin kabuklarını soyarak rendeleyelim ve tencereye ekleyip 1-2 dakika daha kavuralım. Hazırladığımız bamyaları tencereye ekleyerek üzerine tuz, limon, sıcak su ve bir miktar şeker ilave edip tencerenin ağzını kapatalım ve bamyaların pişmesini sağlayalım. Afiyet olsun. Ekşili Bamya Tarifi Malzemeleri
Ekşili Bamya Nasıl Yapılır? Taze olarak temin ettiğimiz bamyaların saplarını keserek yarım saat kadar sirkeli suda bekletelim. Sirkeli suda yarım saat bekletilen bamyaları güzelce yıkayarak bir kaba alalım. Önceden hazırlamış olduğumuz bir tencereye sızma zeytinyağı ilave ederek doğranmış soğanları ve sarımsakları ekleyip kavuralım. Kavrulan soğanların üzerine biber salçasını ilave ederek birkaç dakika daha kavuralım. Üzerine bamyaları ekleyelim ve halka şeklinde doğranan sivri yeşil biberleri de ilave edip sırasıyla limon, tuz, kimyon, karabiber, nar ekşisi ve sıcak suyu da ilave edip tencerenin kapağını kapatalım ve yemeği pişmeye bırakalım. Afiyet olsun. Tavuklu Bamya Tarifi Malzemeleri
Tavuklu Bamya Nasıl Yapılır? Soğanları ve sarımsakları doğrama tahtasında ince ince kıyalım. Bunları tencereye alarak üzerine sızma zeytinyağı ilave edelim. Havuçların ve patateslerin kabuklarını soyarak doğrama tahtasında küp küp doğrayalım ve tencereye alalım. Bütün malzemeleri tencere içinde 10 dakika kadar kavurup üzerine salçaları ilave edelim. Kavrulan malzemelere bamyayı da ekleyerek birkaç dakika daha kavuralım ve tencereye karabiber, kimyon, tuz ve sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatalım. Afiyet olsun. |
Kural
27 Mayıs 2024 PazartesiMerhabalar ben hayatımda daha hiç bamya yemedim. Nasıl bir şey hiç bir fikrim yok. Ama doktor bana sebze türü yemekler önerdi. Bamyanın tadı nasıl bana önerebilir misiniz
Cevap yazAdmin
27 Mayıs 2024 PazartesiMerhaba Kural,
Bamya, özellikle yaz aylarında taze olarak bulabileceğiniz, besleyici ve lezzetli bir sebzedir. Kıvamı biraz kaygan olabilir, bu bazı insanları rahatsız edebilir ama doğru pişirildiğinde bu sorun ortadan kalkar. Genellikle zeytinyağlı veya etli yemek olarak hazırlanır ve limon suyu ile tatlandırılır. Doktorunuzun sebze önerisi doğrultusunda bamya yemeğini denemenizi tavsiye ederim. Hem besleyici hem de farklı bir lezzet deneyimi sunacaktır. Afiyet olsun!