Kıymalı Bamya Yemeği
Kıymalı Bamya Yemeği, mide ve bağırsakları çalıştıran lifli bir sebzedir.Kış için konserve şeklinde yada buzdolabı poşetiyle dondurucuya koyulabilir. Etlisi yapılabilir kıymalı yapılabilir yada sade zeytinyağlıda olur. Mideyi yormadığı için düzenli tüketilebilir.Çocukların ağız tadına uygun olarak kızartmasıda yapılabilir. Bamya harika bir nimet istersek konserve değilde kurutmasınıda yapabiliriz. Kış aylarında pişirmek için alternatif bir çözüm.Küçük olanlar yemek için,irice olanlar kızartma için tercih edilir.
Kıymalı bamya malzemeleri - Yarım kilo bamya
- 100 gram kıyma
- 3 adet domates
- 1adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım limonun suyu
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- İsteğe göre sarımsak
- 3 su bardağı su
 Kıymalı bamyanın yapılışı. Öncelikle bamyaları yıkıyoruz. Sonra başlarını hafif koni şeklinde kesiyoruz. Tencereye yağları ekleyip küp küp doğradığımız soganı sarımsağı ekleyip kavuruyoruz. Daha sonra kıymayı ekliyoruz.domateside ekleyip iyice ezilene kadar bekliyoruz.Ve sonra 3 su bardagi suyu ve limon suyunuda ekliyoruz. Su kaynayınca bamyaları koyup baharatları atıyoruz. Kısık ateşte 30 35 dakika pişiriyoruz.Bamyalar yumuşamasın diye pişerken karıştırmamaya özen göstermeliyiz. Afiyet olsun.
Yayınlanma Tarihi : 12.09.2015 14:11:55
Yorum Yapılmış "Kıymalı Bamya Yemeği"
İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar
Tavuk etli bamya; benim en sevdiğim yemeklerden bir tanesidir. Bamyanın tazesi de kurusu da besin değeri açısından oldukça zengin bir sebzedir. Yetiştirmesi ve toplaması çok meşekkatli olan bamyanın yemeğini pişirmek oldukça kolay...
Taze bamya yemeği, benim hem yaz mevsiminde hem de kış mevsiminde çok sık pişirmeyi tercih ettiğim bir yemek çeşitidir. Yazın bol miktarda alarak ayıklayıp doğradığım bamyaları içerisine domates ve limon dilimleyerek buzdolabı poş...
Etli nohutlu bamya, Doğu Akdeniz bölgesine, özellikle Adana'ya has bir yemektir. Yoğun tatların bir birleşimi olan yemek, içerdiği bol sarımsak, limon ve domates sebebiyle ekşi ve sarımsak sevenlerin favorisi olabilecek bir lezzet...
Bamya yemeği etli: Bamya yemeği bir çok kişi tarafından sevilen sağlıklı bir yemektir. Et eşliğinde yapıldığında çok daha lezzetli olmaktadır. besin değeri oldukça yüksektir. Sağlıklı beslenmeye önem verenler için ideal lezzetler...
Zeytinyağlı Bamya Yemeği, lezzetli ve sağlıklı bir yemektir. Severek yiyeni de çoktur. Bamya özellikle kış aylarında yenmesi tercih edilen gıdaların başında gelmektedir. Bamya fazla miktarda K vitamini içeriyor, bunun yanı sıra C,...
Kuru bamya yemeği, özellikle kış aylarında çok fazla tüketilen kuru bamya sağlık açısından oldukça faydalıdır. Bu hemen herkesin lezzetli bir şekilde tüketmiş olduğu yemekler arasında ilk sırayı almaktadır. Bazı kişiler kuru bamya...
Etli Kuru Bamya, yaz ve kış aylarının vazgeçilmez yemekleri arasında yer alan bamya, yaz aylarında taze olarak kış aylarında ise kurutularak saklanıp tüketilen faydalı bir sebzedir. Özellikle mide ve sindirim sistemi dostu olan ba...
Kıymalı Bamya; Sindirim sistemini düzenleyen bamya ülkemizde ve akdeniz ülkelerinde tercih edilir. Kıymalı Bamya son derece doyurucu ve sağlıklı bir yemektir. Kurutulmuş bamya ile yapıldığı gibi yeşil bamyayla da yapılır.Malzemele...
Ekşili bamya: ismini limonun baskın tadı sebebiyle alan bir yemektir. Sağlıklı ve lezzetli bir yemek olan ekşili bamya bir çok kişi tarafından sevilerek yenen bir yemektir. Özellikle et yemekleri tercih etmeyenlerin sıkça yaptığı...
Zeytinyağlı bamya, kış aylarında lezzetle tüketmiş olduğumuz yemeklerden biridir. Bamya ayrı bir tada sahip olduğundan dolayı kişilerin tercih etmiş olduğu yemekler arasında ilk sırayı almaktadır. Zeytinyağlı bamya yemeği genellik...
|
|