Konserve Bamya Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Konserve Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Konserve Bamya, bamyanın en güzel ve en bilinen yararlarından biri sindirime sistemimize olan katkılarıdır. Bu sebeple bamya hem taze yeniliyor hem de kışın yenilmesi için kurutuluyor. Ayrıca bamyanın reçeli ve konservesi de yapılmakla beraber birçok kişi tarafından çok sevilmektedir. Konserve bamyanın nasıl yapıldığını şimdi hep beraber öğrenelim.

Konserve Bamya İçin Gerekli Olan Malzemeleri
  • 1 kilogram bamya
  • 1 kilogram domates
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Bir miktar kaynamış su
  • Daha önce kullanılmamış temiz kavanoz ve kapakları
Konserve Bamya Nasıl Yapılır?

Alırken çok küçük olmasına özen gösterdiğiniz bamyaları yıkamadan önce baş kısımlarını dikkatlice kesip çöpe atın. Daha sonra bamyaları bol su ile yıkadıktan sonra bir kap içerisine iki litre kadar bırakmış olduğunuz su içerisine bırakarak 15-20 dakika kadar bekletiniz. Çıkartıp süzgeç içerisinde suyu süzülünceye kadar bırakınız. Bamyalar suyunu süzerken o sırada domatesleri yıkayınız. Yıkanan domateslerin kabuklarını soyunuz ve her bir domatesi 6 parça olacak şekilde doğrayınız. Dilerseniz yemekler için dilimler gibi çok ufak parçalar haline gelecek şekilde de doğrayabilirsiniz. Geniş bir tencere içerisine hiç sıvı yağ ilave etmeden sadece domatesleri koyarak iyice yumuşatın. Domatesler küçülmeye başlayıp suyunu iyice çekince bamyaları ekleyin. Tahta kaşık yardımı ile birkaç kere karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatınız. Bu arada 2 çay bardağı sıcak suya 1 tatlı kaşığı limon suyu ilave edip karıştırın. Bamyalar sararınca, bamyaların üzerine ilave edip tencerenin kapağını kapatınız. Bamyalar tamamen sarı renge bürününce ocağın altını kapatınız. Sıcak sıcak kavanozlara doldurunuz ve bamyalar arasında oluşan boşluklara sıcak su ilave ederek o boşlukları doldurunuz. Kavanozların ağız kısmı eğer kirli ise temizlenip ağzı kapatılmalıdır. Temiz bir beze veya temiz bir havlu üzerine ağız kısmı alta gelecek şekilde ters çevirip bırakın. 24 saat sonra o şekilde kımıldatılmadan bırakılan bamyalar kontrol edilir. Su sızıp sızmadığına bakılır. Eğer sızan varsa tekrardan pişirilip farklı bir kavanoza bırakılarak tekrardan işlem yapılır. Herhangi bir sorun yoksa konserveleriz artık kış için hazır demektir.

Afiyet olsun.

Konserve Bamya Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bamya Hangi Ayda Ekilir

Bamya Hangi Ayda Ekilir

Bamya Suyu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Bamya Suyu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Tavuklu Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Kurutulmuş Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Kurutulmuş Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bamya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Oktay Usta Bamya Tarifi

Oktay Usta Bamya Tarifi

Bamya Ayıklama Nedir ve Nasıl Yapılır?

Bamya Ayıklama Nedir ve Nasıl Yapılır?

Bamya Nasıl Dikilir

Bamya Nasıl Dikilir

Bamya Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Çiçeği Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Bamya Çiçeği Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Etli Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Etli Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Kurutma Nasıl Yapılır?

Bamya Kurutma Nasıl Yapılır?

Kuzu Etli Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Etli Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Konserve Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Konserve Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Kaç Kalori?

Bamya Kaç Kalori?

Bamya Ağacı Türleri ve Özellikleri

Bamya Ağacı Türleri ve Özellikleri

Kırmızı Bamya Türleri ve Özellikleri

Kırmızı Bamya Türleri ve Özellikleri

Bamya Tohumu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Bamya Tohumu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6