Bamya Yemekleri Tarifleri ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Bamya Yemekleri Tarifleri ve Malzemeleri

Bamya Yemekleri

Bamya, oldukça faydalı ve besin değeri yüksek bir sebzedir. Mineral, vitamin ve antioksidan bakımından zengindir. Farklı yemeklerde kullanılabildiği gibi, doğrudan bamya yemekleri de yapılabilir. Bamya, sebzelerle, etle, zeytinyağlı veya kızartma olarak hazırlanabilir. Birkaç bamya yemeği tarifine bakacak olursak:

Güveçte Bamya Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

  • 500 gram bamya
  • 250 gram kuşbaşı et
  • İki adet soğan
  • Bir domates
  • İki tane biber
  • Bir yemek kaşığı salça
  • İki yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz ve karabiber
  • İki yemek kaşığı tereyağı

Güveçte Bamya Nasıl Yapılır?

Bamyalar temizlenir, ayıklanır ve derin bir kaba alınarak üzeri su ile doldurulur. Bir kaşık limon suyu eklenerek salyalanma olmaması için suda yarım saat bekletilir. Bu sırada soğanlar yemeklik doğranır ve güvece konur. Üzerine kuşbaşı et dizilir. Bamyalar sudan çıkarılıp süzülür ve güvece eklenir. Son olarak biber ve domatesler doğranarak güvece ilave edilir. Bir kâseye bir su bardağı su konur, üzerine bir kaşık salça eklenir. Tuz ve karabiber ilave edilip iyice karıştırılır ve güvece eklenir. Üzerine iki yemek kaşığı tereyağı eklenir ve bir limon sıkılır. Kapağı kapatılarak fırına verilir. Yaklaşık yarım saat pişirilir ve servise hazır hale gelir.

Zeytinyağlı Bamya

  • 500 gram bamya
  • İki adet soğan
  • Üç adet domates
  • İki diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Bir yemek kaşığı salça
  • İki yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz ve şeker
  • Bir su bardağı su

Bamyalar temizlenir ve ayıklanır. Derin bir kaba alınarak üzeri su ile doldurulur ve bir kaşık limon suyu eklenip yarım saat bekletilir. Soğanlar yemeklik doğranır ve zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine doğranmış domatesler ve ezilmiş sarımsak eklenir. Salça da ilave edilerek karıştırılır. Bamyalar sudan çıkarılıp süzülür ve tencereye eklenir. Tuz, şeker ve limon suyu ilave edilip karıştırılır. Üzerine bir su bardağı su eklenir. Kapağı kapatılarak kısık ateşte bamyalar yumuşayana kadar pişirilir. Soğuk olarak servis edilir.

Bamya Kızartması

  • 500 gram bamya
  • Bir su bardağı un
  • Bir su bardağı maden suyu
  • Bir yumurta
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ

Bamyalar temizlenir ve ayıklanır. Un, maden suyu, yumurta ve tuz bir kapta çırpılır. Bamyalar bu karışıma batırılır ve kızgın yağda kızartılır. Kızaran bamyalar kağıt havlu üzerine alınarak fazla yağı çekilir. Sıcak olarak servis edilir.

Sonuç

Bamya yemekleri, besleyici ve lezzetli seçenekler sunar. Güveçte bamya, zeytinyağlı bamya ve bamya kızartması gibi farklı tariflerle sofralarınıza çeşitlilik katabilirsiniz. Bamyanın sağlık açısından faydaları göz önünde bulundurularak, bu tarifleri deneyerek hem sağlıklı hem de lezzetli yemekler hazırlayabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Bamya Nasil Temizlenir?

Bamya Nasil Temizlenir?

Bamya Nasıl Kurutulur?

Bamya Nasıl Kurutulur?

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Konya Usulü Bamya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Konya Usulü Bamya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Konserve Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Konserve Tarifi ve Malzemeleri

Tüylü Bamya Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Tüylü Bamya Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Taze Bamya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Taze Bamya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

İbrahim Saraçoğlu Bamya Kürü

İbrahim Saraçoğlu Bamya Kürü

Güncel

Bamya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Bamya Nasıl Pişirilir?

Kuru Bamya Nasıl Pişirilir?

Fırında Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Yemekleri Tarifleri ve Malzemeleri

Bamya Yemekleri Tarifleri ve Malzemeleri

Yaş Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Nasıl Yetiştirilir?

Bamya Nasıl Yetiştirilir?

Etli Bamya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Etli Bamya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Nasıl Dikilir

Bamya Nasıl Dikilir

Bamya Şeker Hastalığı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Bamya Şeker Hastalığı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Bamya Çiçeği Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Bamya Çiçeği Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Bamya Kaç Kalori? Bamya Faydaları Nelerdir?

Bamya Kaç Kalori? Bamya Faydaları Nelerdir?

Bamya İshal Yapar mı?

Bamya İshal Yapar mı?

Bamya Kaç Kalori?

Bamya Kaç Kalori?

Tavuk Etli Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Etli Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Suyu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Bamya Suyu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Bamya Ağacı Türleri ve Özellikleri

Bamya Ağacı Türleri ve Özellikleri

Kuru Bamya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Bamya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Ekimi Nedir ve Nasıl Yapılır?

Bamya Ekimi Nedir ve Nasıl Yapılır?

Bamya Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Şoklama Nedir ve Nasıl Yapılır?

Bamya Şoklama Nedir ve Nasıl Yapılır?

Kıymalı Kuru Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kuru Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Taze Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Bamya Tarifi ve Malzemeleri