Bamya Konservesi Bamya Konservesi Nedir? Bamya konservesi, yaz aylarında bamyanın en lezzetli olduğu dönemde hazırlanan ve kış aylarında da tüketilebilen bir üründür. Evde yapılan bamya konservesi, marketlerde satılanlara göre daha lezzetli ve sağlıklıdır çünkü katkı maddesi içermez. Bamya konservesi yaparken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır. Satın alınan bamyaların beresiz ve çürüksüz olmasına özen gösterilmelidir. Mümkünse küçük boyda olanlar tercih edilmelidir. Konserveleri koyacağınız kavanozların hava almaması için yeni kapaklar kullanmanız gerekir. Çünkü hava alan konserveler çabuk bozulur. Şimdi sizlere kolayca yapabileceğiniz bamya konservesi tarifini sunuyoruz. Bamyalarınızı alın ve kışlık hazırlığınızı tamamlayın. Bamya Konservesi İçin Gerekli Malzemeler
Bamya Konservesi Nasıl Yapılır? Bamya konservesi yapmaya başlamadan önce, bamyaları ayıklamanız gerekmektedir. Bamyaların baş kısmını konik şekilde kesin ve sert kısımlarını zedelememeye özen gösterin. Bu işlem bamyaların salgısını dışarı vermesini engeller. Ayıklanmış bamyaları limonlu su dolu bir kabın içine atın. Tüm bamyaları bu şekilde ayıklayıp limonlu suya koyun. Ayıklama işlemi bittikten sonra, domateslerin kabuklarını soyun ve yemeklik doğrayın. Doğranmış domatesleri bir tencereye koyun ve yağ eklemeden pişirmeye başlayın. Ortalama 10-12 dakika boyunca domatesler suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra, limonlu sudaki bamyaları süzerek domateslerin içine ekleyin. Karıştırarak tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ancak bamyaları çiğ bırakmamaya özen gösterin. Bu aşamada limon eklemeye gerek yoktur çünkü domateslerin ekşisi yeterli olacaktır. Şimdi, bamya konservesi koyacağınız kavanozları ve kapaklarını kaynar suda çalkalayın. İçlerine ocakta pişen bamyaları doldurmaya başlayın. Kavanozların üzerinde fazla boşluk bırakmamaya çalışın. Daha sonra kavanozların kapaklarını sıkıca kapatarak, temiz bir bezin üzerine ters kapatın. Kavanozlar iyice soğuyuncaya kadar onları kesinlikle düz çevirmemelisiniz. Daha sonra bamya konservesi kavanozlarını güneş almayan serin bir yerde saklayabilirsiniz. Kışın sağlıklı bir şekilde tüketmenizi dileriz. Afiyet olsun. |