Tavuklu Bamya Bamya genellikle kuzu etiyle pişirilse de, tavuklu olarak da son derece lezzetli bir yemek olabilir. İster göğüs eti, isterseniz tavuk buduyla yemeğinizi pişirebilirsiniz. Ancak kemiksiz tavuk eti olmasına özen gösterin. Bamya, yaz aylarının gözde sebzelerinden biridir ve oldukça faydalı bir besindir. Bu nedenle yazın etli, tavuklu ve zeytinyağlı olarak sıkça pişirmenizi tavsiye ederiz. Bamya doğru pişirildiğinde ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. Yemeğin içine bamyanın salgısını vermemesi için bazı detaylara dikkat etmelisiniz. Öncelikle tavuklu bamya pişireceğiniz zaman, bamyaları küçük boyda olanlardan alın. Daha lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz. Bunları yemeğin tarifi içinde sizlere anlatmaya çalışacağız. Ayrıca, pilavları kabartmayı unutmayın. Çünkü bamyanın yanına en iyi pirinç pilavı gider. Yemeğinizi pilav eşliğinde servis etmelisiniz. Şimdi tavuklu bamya yemeğimizi birlikte pişirmeye başlayalım. Kolay gelsin. Tavuklu Bamya İçin Gerekli Malzemeler
Tavuklu Bamya Nasıl Yapılır? Malzemelerimiz hazırsa, öncelikle bamyaları ayıklamaya başlayalım. Bamyanın baş tarafını kubbe şeklinde olacak şekilde kesip alıyoruz. Bamyayı çevirerek ayıklıyoruz. Bu ayıklama sırasında bamyayı suyla temas ettirmeyin. Sadece kevgirin içinde bekletin. Bamya ayıklamak çoğu insana zor gelir. Ancak bamyayı sevenler bundan hiç çekinmezler. Ayıklama işlemi bitince yemeğin diğer aşamalarına başlayabiliriz. Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayarak bir tabağın içine alın. Kuru soğanı ayıklayın ve yemeklik doğrayın. Aynı şekilde yeşil biberi de doğrayın. Tencerenin içine zeytinyağını koyarak soğan ve biberleri kavurmaya başlayın. İçine tavuk etlerini de atın. Soğanlarla birlikte kavurmaya devam edin. Tavuk eti çabuk pişeceğinden önceden pişirmenize gerek yoktur. Ardından domates salçasını ilave ederek, salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Hemen sonra yemeklik doğranan domatesleri içine ilave edin. Tencerenin altını kısarak, domateslerle malzemenin özdeşleşmesine kadar pişirmeye devam edin. Bu arada ayıklanmış bamyaları kevgirin içinde yıkamaya başlayabilirsiniz. Bilindiği gibi bamya ya ayıklanmadan yıkanır ve kurutulur ya da ayıklandıktan sonra tencereye koyacağınız zaman yıkanır. Buna uyarsanız bamyanın salgılanmasına engel olursunuz. Yıkanmış bamyanın içine limon suyu ve tuzu ilave ederek harmanlayın. Bunu tenceredeki malzemelerin üzerine ilave edin. Yemeğin suyunu bamyaların hafif üzerine, yani hemen hemen hizasına gelecek şekilde ayarlayın. Elbette yemeğin içine sıcak su koyuyorsunuz. Artık tavuklu bamya yemeğini fazla karıştırmayın. Hatta tencerenizi hafifçe sallayarak kısık ateşe alın. Fazla değil, 15-20 dakika içinde tavuklu bamya pişmiş olacak. Tencerenin kapağını açarak kısa bir süre dinlendirin. Yemeğinizi pilav eşliğinde sıcak olarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun. |
Ünalmış
03 Mayıs 2024 CumaBen tansiyon hastasıyım, tavuklu bamya yemeği yesem bana dokunur mu?
Cevap yazMaviye
03 Mayıs 2024 CumaMerhaba, tavuklu bamya tüketmenizde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Ancak içerisindeki tuz oranına biraz daha dikkat ederek bu gibi yemekleri yemeniz gerekmektedir. Bunun yanında eğer tükettiklerinizden hemen sonra sorunlar oluşur ise doktora gitmeniz tavsiye edilir.
Ünalmış
03 Mayıs 2024 CumaTansiyon hastaları herşeyi tüketebilir buna tavuklu bamya da dahil. Tuzu fazla olmayacak tuzsuz şekilde tüketmeye özen gösterin. tansiyon olsun şeker hastası olsun bu tür metabolik rahatsızlıkları olan insanlar her şeyi tüketebilir ama az olacak tuzsuz olacak şekersiz olacak. Eğer dikkat etmezseniz tansiyonunuz yükselir ve sizi rahatsız eder. bence bamya tüketebilirsiniz.
Soru Sor / Yorum Yap