Tavuk Etli Bamya Tarifi ve Malzemeleri
19 Temmuz 2024

Tavuk Etli Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Etli Bamya

Tavuk etli bamya, benim en sevdiğim yemeklerden biridir. Bamyanın tazesi de kurusu da besin değeri açısından oldukça zengin bir sebzedir. Yetiştirmesi ve toplaması çok zahmetli olan bamyanın yemeğini pişirmek ise oldukça kolaydır. Ben genellikle çiçek bamya adı verilen kuru bamyayı kuşbaşı et ile pişiriyorum. Taze bamyayı ise zeytinyağlı olarak tercih ediyorum. Ancak tavuk eti ile güveçte pişirdiğinizde de çok beğeneceksiniz. Göğüs eti ile yapılan tavuk etli bamya yemeğinin tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu yemeği gönül rahatlığı ile misafirlerinize pişirebilirsiniz.

Tavuk Etli Bamya Yemeğinin Malzemeleri

  • 1 kilo taze bamya (Çok iri olmamalı)
  • Yarım kilo tavuk göğsü
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet domates
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım limon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Sıvı yağ
  • Yarım su bardağına yakın zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz

Tavuk Etli Bamya Yemeği Nasıl Yapılır?

Taze bamyaların üst kısımlarını koparın ve sapın altındaki kısmı hafif oyarak alın. (Bu işlem bamyanın salya bırakmaması için çok önemlidir.) Piyasada bamya temizleme aparatı da satılmaktadır; onu da kullanabilirsiniz. Eğer bamyalarınız biraz iri ise ikiye bölün ve yıkayın. Diğer taraftan tavuk etini küp küp doğrayın ve toprak çömleğe döşeyin. Hafif sıvı yağ ile biraz soteleyin. Üzerine temizlenip ayıklanan bamyaları ekleyin. Soğanı yemeklik olarak doğrayın ve bamyaların üzerine ekleyin. Kırmızı biberi jülyen doğrayın ve soğanın üzerine yerleştirin. Yemeğinizin en üst kısmına domatesi rendeleyin. Yarım limonu 3-4 parçaya bölün ve domatesin üzerine dizin. Salçayı kavurmadan kaşıkla yemeğin üstüne koyun. En son aşamada tuz, zeytinyağı, karabiber ve pul biberi de ilave edin. Çok kısık ateşte yaklaşık 15 dakika kendi suyu ile pişmeye bırakın. Suyu bittiğinde üzerine yaklaşık 1 su bardağı sıcak su ekleyin ve pişirmeye devam edin. Yemek yaklaşık 45 dakikada pişecektir. Bamya yemeğini sakın karıştırmayın; hem ezilir hem de kolay salya bırakır. Piştiğinde de karıştırmadan tencerenin yanından alarak servis yapın. Tavuk etli bamya yemeğiniz hazır. Yemeğin yanında limon ikram etmeyi unutmayın. Şimdiden afiyet olsun.

Ekstra Bilgi

Not: Tavuk etli bamya yemeğini kuru bamya ile yapmak isterseniz, bamyayı bir örtünün arasında iyice ovalayın ve limon ile haşlayın. Daha sonra her haliyle hazır yemek suyuna atarak 10 dakika kaynatmanız yeterli olacaktır. Ayrıca, bamyanın besin değerlerini korumak için pişirme süresine dikkat edilmelidir. Bamya, C vitamini, K vitamini ve folik asit açısından zengin olup, sindirimi kolaylaştırıcı özelliklere sahiptir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Bamya Gaz Yapar mı?

Bamya Gaz Yapar mı?

İlginizi Çekebilir

Bamya Nasıl Dikilir

Bamya Nasıl Dikilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bamya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Etli Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Etli Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Ağacı Türleri ve Özellikleri

Bamya Ağacı Türleri ve Özellikleri

Bamya Nasil Temizlenir?

Bamya Nasil Temizlenir?

Bamya Fidesi Türleri ve Özellikleri

Bamya Fidesi Türleri ve Özellikleri

Güncel

Bamya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Konserve Bamya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Konserve Bamya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bamya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri