Tavuk Etli Bamya Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Tavuk Etli Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk etli bamya; benim en sevdiğim yemeklerden bir tanesidir. Bamyanın tazesi de kurusu da besin değeri açısından oldukça zengin bir sebzedir. Yetiştirmesi ve toplaması çok meşekkatli olan bamyanın yemeğini pişirmek oldukça kolaydır. Ben çiçek bamya adı verilen kuru bamyayı daha çok kuşbaşı et ile pişiriyorum. Taze bamyayı ise zeytinyağlı sebzeli yapıyorum. Ancak tavuk eti ile de güveçte pişirdiğinizde de çok beğeneceksiniz. Göğüs eti ile pişirilen tavuk etli bamya yemeğinin tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu yemeği gönül rahatlığı ile misafirlerinize pişirebilirsiniz.

Tavuk etli bamya yemeğinin malzemeleri
  • 1 kilo taze bamya, (Çok iri olmamalı)
  • Yarım kilo tavukgöğsü,
  • 1 adet kırmızıbiber,
  • 1 adet domates,
  • 1 adet büyük boy kuru soğan,
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası,
  • Yarım limon,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 1 çay kaşığı pul biber,
  • Sıvı yağ,
  • Yarım su bardağına yakın zeytin yağ,
  • Yeteri kadar tuz.
Tavuk etli bamya yemeği nasıl yapılır?

Taze bamyaların üst kısımlarını kopartın ve sapın altındaki kısmı da hafif oyarak alın. (Bu işlem bamyanın salya bırakmaması için çok önemlidir) Piyasada bamya temizleme aparatı da satılmaktadır onu da kullanabilirsiniz. Eğer bamyalarınız biraz iri ise 2'ye bölün ve yıkayın. Diğer taraftan tavuk etini küp-küp doğrayın ve toprak çömleğe döşeyin. Hafif sıvı yağ ile biraz soteleyin. Üzerine temizlenip ayıklanan bamyaları boşaltın. Soğanı yemeklik olarak doğrayın ve bamyaların üzerine ekleyin. Kırmızıbiberi jülyen doğrayın ve soğanın üzerine yerleştirin. Yemeğinizin en üst kısmına domatesi rendeleyin. Yarım limonu 3-4 parçaya bölün ve domatesin üzerine dizin. Salçayı kavurmadan kaşıkla yemeğin üstüne koyun. En son aşamada tuz, zeytinyağı, karabiber ve pul biberi de ilave edin. Çok kısık ateşte yaklaşık 15 dakika kendi suyu ile pişmeye bırakın. Suyu bittiğinde üzerine yaklaşık 1 su bardağı sıcak su ekleyin ve pişirmeye devam edin. Yemek yaklaşık 45 dakikada pişecektir. Bamya yemeğini sakın karıştırmayın hem ezilir hem de kolay salya bırakır. Piştiğinde de karıştırmadan tencerenin yanından alarak servis yapın. Tavuk etli bamya yemeğiniz hazır. Yemeğin yanında limon ikram etmeyi unutmayın. Şimdiden afiyet olsun.

Not: Tavuk etli bamyayı kuru bamya ile yapmak isteseniz bamyayı bir örtünün arasında iyice ovalayın ve limon ile haşlayın. Daha sonra her haliyle hazır yemek suyuna atarak 10 dakika kaynatmanız yeterli olacaktır.

Tavuk Etli Bamya Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bamya Buzlukta Nasıl Saklanır?

Bamya Buzlukta Nasıl Saklanır?

Bamya Ekimi Nedir ve Nasıl Yapılır?

Bamya Ekimi Nedir ve Nasıl Yapılır?

Bamya Alerjisi Belirtileri ve Tedavisi

Bamya Alerjisi Belirtileri ve Tedavisi

Bamya Buzluğa Nasıl Konur?

Bamya Buzluğa Nasıl Konur?

Kurutulmuş Bamya Nasıl Pişirilir?

Kurutulmuş Bamya Nasıl Pişirilir?

Güncel

Bamya Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bamya Fidesi Türleri ve Özellikleri

Bamya Fidesi Türleri ve Özellikleri

Konserve Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Konserve Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Dolaba Nasıl Konur?

Bamya Dolaba Nasıl Konur?

Bamya Hangi Ayda Ekilir

Bamya Hangi Ayda Ekilir

Bamya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Konservesi Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Nasıl Saklanır Saklama Şekilleri

Bamya Nasıl Saklanır Saklama Şekilleri

Kışlık Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Kışlık Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Etli Nohutlu Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Etli Nohutlu Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Konya Usulü Bamya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Konya Usulü Bamya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6