Kıymalı Kuru Bamya Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kıymalı Kuru Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kuru Bamya, lezzetiyle ve sağlıklı besin değerleriyle bilinen çok güzel bir tariftir. Bamyaları bir bıçak yardımıyla uç kısımlarından oval gelecek şekilde kestikten sonra ipe dizerek kurutabiliriz ya da kalemtraş yardımıyla da açtıktan sonra, bir ipe dizerek kurutabiliriz. Aktarlarda veya marketlerde de kuru bamya satışı yapılmaktadır. Ama evlerde kurutulan bamyanın da yerken lezzeti bir başka olur tabii. Bamya temizlemek zor ve meşakkatli bir iştir. Bu yüzden kendi kuruttuğum bamyayı, kendim yemeğini yapmayı tercih ediyorum. Bamyaları kurutmak için önce aynı boyda olanlarını alıp temizlemek gerekir. İğnenin ucuna pamuk ipliği geçirerek dizebilirsiniz. Güneş görmeyen ama ışık alan bir odada veya hafif rüzgâr alan bir yerde rengi solana kadar ve kupkuru kalıp, buruşana kadar bekletmelisiniz. Kuru bamya, mevsimi geçtiğinde istenildiği zaman çıkarılıp yemeği yapılabilir. Bamyayı sadece kıymalı değil, etli ve zeytin yağlı da yapabilirsiniz. Kuru bamya yaparken önceden kaynar suda bekletilir ya da biraz haşlanır. Haşlarken ya da suda bekletirken içine limon suyu atmanız, bamyanın ağdalanmasını önler.

Kıymalı Kuru Bamya için gerekli malzemeler şunlardır:
  • 100-150 gr kadar kıyma
  • 2 adet domates rendesi
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ ya da zeytinyağı (İsteğe bağlı)
  • Yarım limon suyu
  • Alabildiği kadar su
Kıymalı Kuru Bamya Yemeği Nasıl Yapılır?

Öncelikle tencereye soğanları küp-küp doğrayıp yağda hafif kavuruyoruz. Sonrasında kıymayı da güzelce kavurup, küçük küçük doğradığımız biberleri de içine atıyoruz. Hepsi birden harmanlandıktan sonra 2 tane domatesi rendeleyip, bir taşım alt üst ettikten sonra, bamyaları da koyup kendilerini salana kadar kavurmaya devam ediyoruz., Tuzu, limon suyunu koyup 5 dakika döndürüyoruz. Daha sonra üzerine su koyup, bamyalar yumuşacık oluncaya kadar, önce orta dereceli ateşte pişiriyoruz. Sonra az daha su ilave edip, su kaynayınca, altını kısıp pişirmeye bırakıyoruz. Yaklaşık 45 dakika pişirdikten sonra, bamyalar yumuşacık olduysa, altını kapatıyoruz.

Afiyet olsun.

Kıymalı Kuru Bamya Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Taze Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Buzlukta Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Buzlukta Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Yemeği Nasıl Yapılır?

Bamya Yemeği Nasıl Yapılır?

Bamya Fidesi Türleri ve Özellikleri

Bamya Fidesi Türleri ve Özellikleri

Bamya Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir?

Bamya Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir?

Bamya Yemeği Kaç Kalori?

Bamya Yemeği Kaç Kalori?

Güncel

Tavuklu Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bamya Yemeğinin Yanına Ne Gider?

Bamya Yemeğinin Yanına Ne Gider?

Bamya Bitkisi Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Bamya Bitkisi Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Bamyanın Yararları Nelerdir?

Bamyanın Yararları Nelerdir?

Tavuk Etli Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Etli Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Bamya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Bamya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Dolaba Nasıl Konur?

Bamya Dolaba Nasıl Konur?

Nohutlu Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Tohumu Faydaları Nelerdir?

Bamya Tohumu Faydaları Nelerdir?

Bamya Tohumu Kürü Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Bamya Tohumu Kürü Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Bamya Buzluğa Nasıl Konur?

Bamya Buzluğa Nasıl Konur?

Bamya Nasil Temizlenir?

Bamya Nasil Temizlenir?

Bamya Nasıl Dondurulur?

Bamya Nasıl Dondurulur?

Bamya Ağacı Türleri ve Özellikleri

Bamya Ağacı Türleri ve Özellikleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6