Kıymalı Kuru Bamya Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Kıymalı Kuru Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kuru Bamya

Kıymalı Kuru Bamya, lezzeti ve sağlıklı besin değerleriyle bilinen çok güzel bir tariftir. Kuru bamya hazırlamak için bamyaları bir bıçak yardımıyla uç kısımlarından oval gelecek şekilde kestikten sonra ipe dizerek kurutabilirsiniz. Ayrıca, aktarlarda veya marketlerde de kuru bamya satışı yapılmaktadır. Ancak, evde kurutulan bamyaların lezzeti bir başka olur. Bamya temizlemek zor ve meşakkatli bir iştir. Bu yüzden kendi kuruttuğum bamyayı, kendim yemeğini yapmayı tercih ediyorum.

Kuru Bamya Nasıl Kurutulur?

Bamyaları kurutmak için öncelikle aynı boyda olanları alıp temizlemek gerekir. İğnenin ucuna pamuk ipliği geçirerek dizebilirsiniz. Güneş görmeyen ama ışık alan bir odada veya hafif rüzgar alan bir yerde rengi solana kadar ve kupkuru kalıp, buruşana kadar bekletmelisiniz. Kuru bamya, mevsimi geçtiğinde istenildiği zaman çıkarılıp yemeği yapılabilir.

Kıymalı Kuru Bamya İçin Gerekli Malzemeler:

  • 100-150 gr kadar kıyma
  • 2 adet domates rendesi
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı (isteğe bağlı)
  • Yarım limon suyu
  • Alabildiği kadar su

Kıymalı Kuru Bamya Yemeği Nasıl Yapılır?

Öncelikle tencereye soğanları küp küp doğrayıp yağda hafif kavuruyoruz. Sonrasında kıymayı da güzelce kavurup, küçük küçük doğradığımız biberleri de içine atıyoruz. Hepsi birden harmanlandıktan sonra 2 tane domatesi rendeleyip, bir taşım alt üst ettikten sonra, bamyaları da koyup kendilerini salana kadar kavurmaya devam ediyoruz. Tuzu ve limon suyunu koyup 5 dakika döndürüyoruz. Daha sonra üzerine su koyup, bamyalar yumuşacık oluncaya kadar, önce orta dereceli ateşte pişiriyoruz. Sonra az daha su ilave edip, su kaynayınca, altını kısıp pişirmeye bırakıyoruz. Yaklaşık 45 dakika pişirdikten sonra, bamyalar yumuşacık olduysa, altını kapatıyoruz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler:

Kuru bamya yaparken, önceden kaynar suda bekletmek veya biraz haşlamak önemlidir. Haşlarken veya suda bekletirken içine limon suyu atmanız, bamyaların ağdalanmasını önler. Ayrıca, bamyayı sadece kıymalı değil, etli ve zeytinyağlı olarak da yapabilirsiniz. Bamya, lif açısından zengin bir sebzedir ve sindirim sistemini düzenler. Aynı zamanda, C vitamini ve K vitamini açısından da zengindir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Bamya Nasıl Kurutulur?

Bamya Nasıl Kurutulur?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bamya Yemekleri Tarifleri ve Malzemeleri

Bamya Yemekleri Tarifleri ve Malzemeleri

Bamya Nasıl Dondurulur?

Bamya Nasıl Dondurulur?

Bamya Alerjisi Belirtileri ve Tedavisi

Bamya Alerjisi Belirtileri ve Tedavisi

Tüylü Bamya Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Tüylü Bamya Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Çiçek Bamya Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Çiçek Bamya Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Ekşili Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bamya İshal Yapar mı?

Bamya İshal Yapar mı?

Taze Bamya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Taze Bamya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Taze Bamya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Taze Bamya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Besin Değeri?

Bamya Besin Değeri?

Bamya Ekimi Nedir ve Nasıl Yapılır?

Bamya Ekimi Nedir ve Nasıl Yapılır?

Kıymalı Kuru Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kuru Bamya Tarifi ve Malzemeleri