Buzlukta saklanarak her an canınız istediğinde pişirilen bamya, sağlıklı ve lezzetli bir yemektir. Bol malzeme ile yapıldığı için besin değeri oldukça yüksektir. Yapımı pratik ve kolaydır. Zaman almadan sofralarda kısa sürede yer almaktadır. Hem doyurucu hem besleyici özelliğe sahip olan buzlukta bamya, özellikle kış aylarında sofralarda sık sık yer almaktadır. Siz de ailenizle ve sevdiklerinizle hem sağlıklı hem de lezzetli bir yemek arayışı içindeyseniz, buzlukta bamya tercih etmenizi tavsiye ederiz. İşte zahmetsizce yapılan bir yemek olan buzlukta bamya tarifi. Şimdiden kolay gelsin. Buzlukta Bamya Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler
Buzlukta Bamya Nasıl Yapılır? Öncelikle bir kab içerisine buzluktaki bamyaları çıkararak çözülmesini bekleyin. Kuru soğanları küçük bir şekilde doğrayın. Yeşil biberleri de yıkayarak soğana uyum sağlayacak şekilde küçük doğrayın. Bamya yemeğinin yapılacağı tencere içerisine doğranan soğanları ve yeşil biberleri kavrulması için zeytinyağını ilave ederek ara ara karıştırarak kavurun. Soğanlar pembeleşince içine kıymayı ilave ederek pişirin. Kıyma pişerken siz de domatesi yıkayarak küp doğrayın. Kıyma pişince doğranan domatesleri de ilave ederek kavurmaya devam edin. Domatesler biraz pişince önceden hazırlanan bamyayı tencere içerisine ilave ederek karıştırın. 5 dakika kadar sık sık karıştırarak bamyayı diğer malzemelerle pişirin. Bamya biraz kavrulunca içine kırmızı pul biberi, karabiber ve tuzu ilave edin. Son olarak suyu da ilave ettikten sonra yarım limonun suyunu sıkın. Artık tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte yemeği pişirin. Yaklaşık yarım saat kadar buzlukta bamya yemeğini pişirin. Süre dolunca ocağın altını kapatın ve yemeği biraz dinlendirin. Dinlenen yemeği tabaklara alıp servis yapabilirsiniz. Artık buzlukta bamya yemeği hazır. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Bamyanın besin değeri oldukça yüksektir. İçerdiği C vitamini, K vitamini ve folik asit sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudu hastalıklara karşı korur. Bamya ayrıca sindirim sistemini düzenler ve bağırsak sağlığını destekler. Kış aylarında sofralarınıza sağlık katmak için buzlukta bamya yemeğini tercih edebilirsiniz. |
Cilasun
19 Mayıs 2024 PazarBuzluğa konulan bamya ilk günkü tazeliği ve lezzeti ile kalır mı?
Cevap yazAdmin
19 Mayıs 2024 PazarMerhaba Cilasun,
Bamyayı buzluğa koymak, tazeliğini ve lezzetini bir süre korumasını sağlasa da ilk günkü gibi olmasını tam anlamıyla garanti etmez. Dondurma işlemi sırasında bazı sebzelerin dokusunda ve tadında değişiklikler olabilir. Ancak, bamyayı doğru şekilde hazırlayıp dondurursanız, bu değişikliklerin minimum düzeyde olmasını sağlayabilirsiniz. Bamyaları yıkayıp, kurutup, gerektiğinde doğrayıp hava almayan kaplarda veya buzdolabı poşetlerinde saklarsanız, pişirdiğinizde oldukça taze ve lezzetli olacağını görebilirsiniz.
Karaca
19 Mayıs 2024 PazarMerhabalar, koş aylarında lezzetle giyebileceğiniz bamyaları yaz ayından hazırlayıp buzlular dondurmanız gerekir. Taze bamyaları 15 dakika kadar kaynar suda haşladıktan sonra buzdolabı poşetine istifleyip saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Soru Sor / Yorum Yap