bamya.gen.tr
bamya
Sosyal Medyada Paylaş
Bamya Tohumu Faydaları
Bamya Konservesi
Bamya Tohumunun Faydaları
Bamya Kızartması
Bamya Yemeği
Bamya Çeşitleri
Bamya Tarifi
Kıymalı Bamya Yemeği
Bamyanın Faydaları
Bamya
Bamya Bitkisi
Nohutlu Bamya
Kuru Bamya Tarifi
Bamya Nasıl Dikilir
Tavuklu Bamya
Bamya Yemeği Nasıl Yapılır
Bamya Yetiştiriciliği
Etli Bamya
Taze Bamya Tarifi
Kuru Bamya Çorbası
Bamya Kaç Kalori
Bamya Yemeği Kaç Kalori
Bamya Hangi Ayda Ekilir
Bamya Nerede Yetişir
Bamya Ekimi
Kıymalı Bamya
Çiçek Bamya
Bamya Ne Zaman Ekilir
Bamya Buzlukta Nasıl Saklanır
Kuru Bamya Nasıl Pişirilir
Bamya Dolaba Nasıl Konur
Bamya Şoklama
Bamya Suyu
Kışlık Bamya
Bamya Buzluğa Nasıl Konur
Tüm Sayfalar >>









Kışlık Bamya

Kışlık bamya, hazırlamanın 3 yöntemi var. Şoklayarak buzluğa kaldırma,  bamyaları pastörize ederek konserveleme ve  doğal ortamda kurutma. Kışın tüketmek için saklayacağınız sebzeleri bu 3 yöntemden birini kullanarak hazırlayabilirsiniz. Yaz aylarında çıkan bamyanın en tazesini  ve kalitelisini  alıp kışın tüketebilmeniz için yapmanız gereken,buzluğa atmak, konserve yapmak veya kurutmaktır.

Dondurma yöntemiyle kışlık  bamya nasıl hazırlanır ?

Malzemeler:

  • 2 kg bamya
  • 6 adet domates
  • 2 limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Bamyalar temizce yıkanıp sapları ayıklanır. domateslerin kabukları soyulup bir tencereye konur. Ocağın üzerinde orta ateşle  2 dk. pişirilir. üzerine limon suyuyla birlikte bamyalar eklenir. Tuz da ilave edilerek bamyaların rengi sararıncaya kadar pişirilir. Arada fazla ezmeden bamyalar karıştırılır. Takriben 15 dk. sonra ocaktan alınan bamyalar soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra istenilen bir boyda buz dolabı poşetlerine pay edilen bamyalar dondurucuya veya buzluğa kaldırılır.

Dondurucuya konan bamyalar domates sosu yerine şoklama işlemi de yapılabilir. Şoklama yapılarak buzluğa konan bamyalar daha sonra çıkarıldığında istenilen şekilde kullanılabilir. Şoklama ile buzluğa konan sebzeler daha diri ve  tadı daha taze kalır.

Şoklama için: Bir tencerede bol su kaynatılır. Başka bir kaba ise buzlu su hazırlanır. Kaynayan suya yıkanıp ayıklanmış bamyaların birazı atılıp 3 dk. kaynatılır. Haşlanan bamyalar  tencereden alınıp soğuk suyun içine atılarak şoklama yapılır. Hemen soğuyan bamyalar bir bezin yada havlu kağıdın üzerine  konur. Suyu emildikten sonra buzdolabı poşetine konup dondurucuya kaldırılır. Tüm bamyalar bitene kadar azar azar bu işlem uygulanır.

Kışlık Bamya

Konserve  yöntemiyle   kışlık bamya  nasıl yapılır?

1 kg bamyaya bir kg domates olarak malzemeler ayarlanır. Bamyalar temizce yıkanıp saplarından ayıklanır. Domatesler  soyulup küp küp  doğranır.  Pişirilecek tencereye domatesler koyulur ve yumuşayıncaya kadar pişirilir. Yumuşayan domatesin içerisine bamyalar da eklenir. İstenilen ölçüde tuz eklenip tencerenin kapağı kapatılır. Bamyalar kavrulup rengi sarıya dönmeye başladığı zaman 2 çay bardağı sıcak su ve limon suyu eklenir. 5-10 dk pişirildikten sonra altı kapatılıp hemen kavanozlara konur. Kavanozların kapakları sıkıca kapatılıp ters çevrilir. 1 gün öyle bekletilen bamyaların kapakları kontrol edilir. Eğer su sızdıran varsa kapağı değiştirilir. Daha sonra serin yerde muhafaza edilip konserveler  kış için saklanır.

Kurutma yöntemiyle kışlık bamya nasıl hazırlanır ?

Kurutmak için alınan bamyaların öncelikle taze ve çürük olmamasına dikat edilir. Temizce yıkanıp sapları fazla derin olmadan alınır. Bir iğne yardımıyla tüm bamyalar pamuklu bir ipe geçirilir. Direk güneş almayan bir yere asılarak kurutulmaya bırakılır. Sebzelerin balkon ya da teras gibi açık havada kurutulması gerekir. İyice kuruduğuna emin olduğunda tozlanmaması için bir torbaya konur. Nemlenmemesi isin kuru ve serin yerde muhafaza edilir.

Yayınlanma Tarihi : 14.09.2015 10:11:44

Kışlık Bamya Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kışlık Bamya"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Tavuk Etli Bamya

Tavuk etli bamya; benim en sevdiğim yemeklerden bir tanesidir. Bamyanın tazesi de kurusu da besin değeri açısından oldukça zengin bir sebzedir. Yetiştirmesi ve toplaması çok meşekkatli olan bamyanın yemeğini pişirmek oldukça kolay...

Taze Bamya Yemeği

Taze bamya yemeği, benim hem yaz mevsiminde hem de kış mevsiminde çok sık pişirmeyi tercih ettiğim bir yemek çeşitidir. Yazın bol miktarda alarak ayıklayıp doğradığım bamyaları içerisine domates ve limon dilimleyerek buzdolabı poş...

Etli Nohutlu Bamya

Etli nohutlu bamya, Doğu Akdeniz bölgesine, özellikle Adana'ya has bir yemektir. Yoğun tatların bir birleşimi olan yemek, içerdiği bol sarımsak, limon ve domates sebebiyle ekşi ve sarımsak sevenlerin favorisi olabilecek bir lezzet...

Bamya Yemeği Etli

Bamya yemeği etli: Bamya  yemeği bir çok kişi tarafından sevilen sağlıklı bir yemektir. Et eşliğinde yapıldığında çok daha lezzetli olmaktadır. besin değeri oldukça yüksektir. Sağlıklı beslenmeye önem verenler için ideal lezzetler...

Zeytinyağlı Bamya Yemeği

Zeytinyağlı Bamya Yemeği, lezzetli ve sağlıklı bir yemektir. Severek yiyeni de çoktur. Bamya özellikle kış aylarında yenmesi tercih edilen gıdaların başında gelmektedir. Bamya fazla miktarda K vitamini içeriyor, bunun yanı sıra C,...

Kuru Bamya Yemeği

Kuru bamya yemeği, özellikle kış aylarında çok fazla tüketilen kuru bamya sağlık açısından oldukça faydalıdır. Bu hemen herkesin lezzetli bir şekilde tüketmiş olduğu yemekler arasında ilk sırayı almaktadır. Bazı kişiler kuru bamya...

Etli Kuru Bamya

Etli Kuru Bamya, yaz ve kış aylarının vazgeçilmez yemekleri arasında yer alan bamya, yaz aylarında taze olarak kış aylarında ise kurutularak saklanıp tüketilen faydalı bir sebzedir. Özellikle mide ve sindirim sistemi dostu olan ba...

Kıymalı Bamya

Kıymalı Bamya; Sindirim sistemini düzenleyen bamya ülkemizde ve akdeniz ülkelerinde tercih edilir. Kıymalı Bamya son derece doyurucu ve sağlıklı bir yemektir. Kurutulmuş bamya ile yapıldığı gibi yeşil bamyayla da yapılır.Malzemele...

Ekşili Bamya

Ekşili bamya: ismini limonun baskın tadı sebebiyle alan bir yemektir. Sağlıklı ve lezzetli bir yemek olan ekşili bamya bir çok kişi tarafından sevilerek yenen bir yemektir. Özellikle et yemekleri tercih etmeyenlerin sıkça yaptığı...

Zeytinyağlı Bamya

Zeytinyağlı bamya, kış aylarında lezzetle tüketmiş olduğumuz yemeklerden biridir. Bamya ayrı bir tada sahip olduğundan dolayı kişilerin tercih etmiş olduğu yemekler arasında ilk sırayı almaktadır. Zeytinyağlı bamya yemeği genellik...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

bamya, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018