Bamya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Bamya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Yemeği

Bamya yemeği, pek çok kişinin severek yediği, ancak bazı kişilerin de fazla sevmediği bir yemektir. Bunun nedeni bamyanın kendine has salgısı yüzünden olabilir. Ancak yemeği pişirirken biraz dikkatli olursanız, daha lezzetli bir bamya yemeği pişirebilir, sevdiklerinize de bunu sevdirebilirsiniz. Bamyanın salgısını yemeğe vermesine engel olmak için, öncelikle bamyaları ayıkladıktan sonra suya maruz bırakmamalı, yemeği pişirirken fazla karıştırmamalı, metal kaşık kullanmamalı ve yemeğin içine limon suyu ya da koruk suyu ilave etmelisiniz. Aslında bamya yemeği kolay pişen lezzetli bir yemektir. Sadece özenle pişirilmeli, elinizin lezzetini de yemeğe katmalısınız.

Malzemeler

  • Yarım kilo küçük boyda bamya
  • 200 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yeterince tuz ve karabiber
  • 2-3 yemek kaşığı limon suyu
  • Yarım çay bardağını geçkin sızma zeytinyağı

Bamya Yemeği Nasıl Yapılır?

Öncelikle bamyaları ayıklamakla işe başlayalım. Daha önceden bamyaları yıkayıp kuruladıysanız, yıkamayacağınız için ayıkladığınız bamyalar salgılarını dışa vermez. Bunu yapmadıysanız ayıkladıktan sonra bamyaları yemeğin içine atacaksanız yıkamayı unutmayın. Ayıklama işlemi bitince kuru soğanı ve biberi yemeklik şekilde doğrayın. Tencerenin içine zeytinyağını koyarak ateşin üzerine alın. Yağ kızınca soğanları ve biberi içine atın. Hafif kavrulduktan sonra içine kuşbaşı kuzu etini ilave edin. Ocağın altını kısarak etin suyunu salıp çekmesini bekleyin. Bu aşamada et de iyice yumuşar. Kuzu eti kullandığımız için etin pişmesi kolay olur.

Daha sonra tencereye domates salçasını koyarak kavurmaya geçin. Salçanın kokusu çıkınca içine domatesleri yemeklik doğrayarak ilave edin. Malzemeler birlikte özdeşleşince, içine yıkadığınız ve limon suyu ile tuzla karıştırdığınız bamyaları hemen atın. Sakın bamyaları önceden yıkayarak bekletmeyin. Çünkü hemen salgısını dışarıya verir ve yemeğiniz istediğiniz gibi olmaz. Ayıklamadan yıkadıysanız herhangi bir sorun yaşamazsınız. Sadece limon suyu ve tuzla karıştırıp yemeğin içine atabilirsiniz. Yemeğe bamyaların hizasında su ilave ederek, kısık ateşte yemeğin pişmesini sağlayın. Bamya yemeği fazla su istemez, fazla yüksek ateşte de pişirilmez. Yaklaşık 15-20 dakika içinde de pişmiş olur. Yemeği sıcak servis etmeniz gerekir. Bu nedenle pilavı da bu esnada pişirip hazır etmelisiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Bamya Ne Zaman Ekilir?

Bamya Ne Zaman Ekilir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Oktay Usta Bamya Tarifi

Oktay Usta Bamya Tarifi

Bamya Şoklama Nedir ve Nasıl Yapılır?

Bamya Şoklama Nedir ve Nasıl Yapılır?

Bamyanın Yapılışı Tarifi ve Malzemeleri

Bamyanın Yapılışı Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir?

Bamya Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir?

Bamya Yemekleri Tarifleri ve Malzemeleri

Bamya Yemekleri Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Bamya Yemeği Kaç Kalori?

Bamya Yemeği Kaç Kalori?

Bamya Yemeği Nasıl Yapılır?

Bamya Yemeği Nasıl Yapılır?

Bamya Nasıl Yetiştirilir?

Bamya Nasıl Yetiştirilir?

Bamya Buzlukta Nasıl Saklanır?

Bamya Buzlukta Nasıl Saklanır?

Bamya Gaz Yapar mı?

Bamya Gaz Yapar mı?

Etli Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Etli Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Buzlukta Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Buzlukta Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Kaç Kalori?

Bamya Kaç Kalori?

Bamya Tohumu Kürü Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Bamya Tohumu Kürü Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?