Taze Bamya Çorbası Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan taze bamya çorbası, içerdiği vitaminler sayesinde soğuk havalarda oluşabilecek enfeksiyonlara karşı koruma sağlar ve mevcut enfeksiyonların tedavisinde yardımcı olur. Taze bamya çorbası, mevsiminde toplanan bamyalar ile hazırlanır ve bu sayede en taze haliyle sofralarımıza gelir. Şimdi, taze bamya çorbasının tarifine birlikte göz atalım. Hepinize kolay gelsin. Taze Bamya Çorbası Malzemeleri
Taze Bamya Çorbası Nasıl Yapılır? Bamyaları bir gün önceden bir kaba alarak üzerine su ekleyin. Bamyaların salya oluşturmaması için dilimlenmiş limon ekleyerek bu durumu önleyebilirsiniz. Bir tencereye kuzu etini ve kuyruk yağını alarak güzelce kavurun. Etler kavrulurken, soğanların kabuklarını soyarak yemeklik şekilde doğrayın. Doğranan soğanları kavrulan etin içine ekleyerek kavurmaya devam edin. Malzemeler kavrulunca, biber salçası ve domates salçasını ilave ederek bir iki dakika daha kavurun. Ardından bamyaları ekleyip, karabiber, kimyon, pul biber ve tuzu ilave edin. Üzerine üç bardak ılık su ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte yarım saat kadar pişirin. Kısık ateşte güzelce pişen bamya çorbanız servise sunulmak için hazırdır. Afiyet olsun. Hazırlamış olduğunuz taze bamya çorbası, muhteşem bir lezzet sunacaktır ve aileniz bu çorbayı afiyetle tüketecektir. Ekstra Bilgiler Bamya, içerdiği yüksek lif oranı ve vitaminler sayesinde sindirim sistemini düzenler ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca, antioksidan özellikleri ile vücudu serbest radikallere karşı korur. Taze bamya çorbası, bu özellikleriyle kış aylarında sağlıklı bir beslenme için ideal bir seçenektir. |