bamya.gen.tr
bamya
Sosyal Medyada Paylaş
Bamya Tohumu Faydaları
Bamya Konservesi
Bamya Tohumunun Faydaları
Bamya Kızartması
Bamya Yemeği
Bamya Çeşitleri
Bamya Tarifi
Kıymalı Bamya Yemeği
Bamyanın Faydaları
Bamya
Bamya Bitkisi
Nohutlu Bamya
Kuru Bamya Tarifi
Bamya Nasıl Dikilir
Tavuklu Bamya
Bamya Yemeği Nasıl Yapılır
Bamya Yetiştiriciliği
Etli Bamya
Taze Bamya Tarifi
Kuru Bamya Çorbası
Bamya Kaç Kalori
Bamya Yemeği Kaç Kalori
Bamya Hangi Ayda Ekilir
Bamya Nerede Yetişir
Bamya Ekimi
Kıymalı Bamya
Çiçek Bamya
Bamya Ne Zaman Ekilir
Bamya Buzlukta Nasıl Saklanır
Kuru Bamya Nasıl Pişirilir
Bamya Dolaba Nasıl Konur
Bamya Şoklama
Bamya Suyu
Kışlık Bamya
Bamya Buzluğa Nasıl Konur
Tüm Sayfalar >>









Etli Bamya

Etli bamya, genellikle kuzu etiyle pişirilen lezzetli bir yemektir. Yazın gözde sebzelerinden olan bamyayı etli pişirecekseniz mutlaka küçük boylarını tercih etmelisiniz. Hem de en küçük minik olanları tercih ederseniz daha lezzetli bir yemek yiyebilirsiniz. Eti ise kuzunun but tarafından kuşbaşı olarak alın. Bamya yaz aylarında özellikle Ege bölgemizde bol miktarda yetişir. Sindirim sisteminin koruyucu, midenin en iyi dostudur. Bu nedenle yaz geldiğinde taze bamya, kışın ise kuru bamyayı sıkça tüketmelisiniz. Çocuklarınıza da bamyayı sevdirmelisiniz. Ayıklanmasından, yıkanmasına ve pişirmesine kadar dikkatli olursanız, pişireceğiniz yemeğin tadına doyum olmaz. Çünkü dikkat edilmezse bamya kendine has salgısını yemeğin içine salar. Bu sizlere yardımcı olacak bilgileri yemeğin tarifinin içinde vereceğiz. Şimdi etli bamya yemeğini pişirmeye başlayabiliriz. Bu arda pirinci kabartmayı unutmayalım. Malum bamya pilavsız gitmez.

Etli bamya için gerekli malzemeler

  • 500 kg küçük boyda bamya
  • 250 gram kuşbaşı doğranmış kuzu but eti
  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber
  • 2 yemek kaşığı limon suyu ya da koruk suyu
Etli Bamya

Etli bamya yapılışı

Pazardan küçük olan bamyaları aldıktan sonra, hiç suyla temas ettirmeyin. Bunları önce baş kısımlarını kubbe şeklinde keserek ayıklayın. Bamyanın salgısını bırakmaması için ya ayıklamadan önce yıkamanız ve kurutmanız gerekiyor. Ya da önce ayıklamanız, daha sonra pişirirken yıkamanız gerekiyor. Biz önce ayıkladığımızdan, bamyaları yıkamadan süzgüde bekletiyoruz.

Şimdi yemeği pişireceğimiz tencerenin içine kuşbaşı kuzu etini koyarak, kısık ateşte et kendi suyunu salıp çekinceye kadar pişiriyoruz. Bamya çabuk pişeceğinden, etin daha önceden pişmesi gerekiyor. Suyunu çeken etin içine zeytinyağını koyun. Buna yemeklik doğranmış kuru soğanı ve yeşil biberi ilave edin. Hep birlikte malzemeyi karıştırmaya devam edin. Bu arada domates salçasını da içine koyun. Salçanın kokusu çıkınca, kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domatesleri ilave ediyoruz. Malzemeyi bir süre daha ocakta pişirmeye devam edelim. Suyunu biraz çekince yemeğe bir miktar su ilave edelim. Karabiberini atalım.

Bu aşamada ayıklanmış bamyaları kevgirin içinde yıkayalım. Bunları bir kaseye alarak, içine limon suyunu ya da koruk suyunu koyalım. Yemeğe yetecek kadar tuzu ilave edince, bamyaları bunlarla harmanlayalım. Hiç beklemeden tencerede kaynamakta olan malzemenin içine bamyaları koyalım. Bamya yemeği pişerken fazla karıştırılmaz. Karıştırmak istediğinizde ise, tahta kaşık kullanmalısınız. Bu nedenle sadece tencereyi sallamakla yetinelim. Eğer suyu az geldiyse, bamyaları hafif örtecek kadar ilave edebiliriz. Bamya yemeği 15-20 dakika kısık ateşte pişince istenen derecede pişmiş olur. Ocaktan alarak yanında pilav servisiyle birlikte ikram edebiliriz.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 12.09.2015 14:18:57

Etli Bamya Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Etli Bamya"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Tavuk Etli Bamya

Tavuk etli bamya; benim en sevdiğim yemeklerden bir tanesidir. Bamyanın tazesi de kurusu da besin değeri açısından oldukça zengin bir sebzedir. Yetiştirmesi ve toplaması çok meşekkatli olan bamyanın yemeğini pişirmek oldukça kolay...

Taze Bamya Yemeği

Taze bamya yemeği, benim hem yaz mevsiminde hem de kış mevsiminde çok sık pişirmeyi tercih ettiğim bir yemek çeşitidir. Yazın bol miktarda alarak ayıklayıp doğradığım bamyaları içerisine domates ve limon dilimleyerek buzdolabı poş...

Etli Nohutlu Bamya

Etli nohutlu bamya, Doğu Akdeniz bölgesine, özellikle Adana'ya has bir yemektir. Yoğun tatların bir birleşimi olan yemek, içerdiği bol sarımsak, limon ve domates sebebiyle ekşi ve sarımsak sevenlerin favorisi olabilecek bir lezzet...

Bamya Yemeği Etli

Bamya yemeği etli: Bamya  yemeği bir çok kişi tarafından sevilen sağlıklı bir yemektir. Et eşliğinde yapıldığında çok daha lezzetli olmaktadır. besin değeri oldukça yüksektir. Sağlıklı beslenmeye önem verenler için ideal lezzetler...

Zeytinyağlı Bamya Yemeği

Zeytinyağlı Bamya Yemeği, lezzetli ve sağlıklı bir yemektir. Severek yiyeni de çoktur. Bamya özellikle kış aylarında yenmesi tercih edilen gıdaların başında gelmektedir. Bamya fazla miktarda K vitamini içeriyor, bunun yanı sıra C,...

Kuru Bamya Yemeği

Kuru bamya yemeği, özellikle kış aylarında çok fazla tüketilen kuru bamya sağlık açısından oldukça faydalıdır. Bu hemen herkesin lezzetli bir şekilde tüketmiş olduğu yemekler arasında ilk sırayı almaktadır. Bazı kişiler kuru bamya...

Etli Kuru Bamya

Etli Kuru Bamya, yaz ve kış aylarının vazgeçilmez yemekleri arasında yer alan bamya, yaz aylarında taze olarak kış aylarında ise kurutularak saklanıp tüketilen faydalı bir sebzedir. Özellikle mide ve sindirim sistemi dostu olan ba...

Kıymalı Bamya

Kıymalı Bamya; Sindirim sistemini düzenleyen bamya ülkemizde ve akdeniz ülkelerinde tercih edilir. Kıymalı Bamya son derece doyurucu ve sağlıklı bir yemektir. Kurutulmuş bamya ile yapıldığı gibi yeşil bamyayla da yapılır.Malzemele...

Ekşili Bamya

Ekşili bamya: ismini limonun baskın tadı sebebiyle alan bir yemektir. Sağlıklı ve lezzetli bir yemek olan ekşili bamya bir çok kişi tarafından sevilerek yenen bir yemektir. Özellikle et yemekleri tercih etmeyenlerin sıkça yaptığı...

Zeytinyağlı Bamya

Zeytinyağlı bamya, kış aylarında lezzetle tüketmiş olduğumuz yemeklerden biridir. Bamya ayrı bir tada sahip olduğundan dolayı kişilerin tercih etmiş olduğu yemekler arasında ilk sırayı almaktadır. Zeytinyağlı bamya yemeği genellik...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

bamya, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018