Ağaç Bamyası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Ağaç Bamyası Tarifi ve Malzemeleri

Ağaç Bamyası, sarmaşık şeklinde ve çok yıllık bir bitki türüdür. Ağaç bamyası yaklaşık olarak 7-8 derece olan soğuğa dayanabilmektedir. Bu bitki 2 yaşından başlayarak temmuz sonu ve kasım sonuna değin sürekli sebze- meyve verebilmektedir. Ağaç bamyasının meyvesi ceviz iriliğinde ve kabukludur. Ceviz iriliğine geldiğinde toplanarak yemeği yapılmaktadır. Yemeğinin daha leziz olması için bu meyvenin ceviz iriliğinden fazla irileşmemesi oldukça önemlidir. Aksi halde meyve sert ve aşırı lifli bir hal alabileceğinden dolayı aşırı büyüyen ağaç bamyasının yemeği lezzet açısından önerilmez. Ayrıca normal bamya yemeği ve patlıcan yemeği yanında oldukça lezzetli etli dolma olarak da oldukça lezzetli olur. Şimdi ağaç bamyası nasıl pişirilir kısmını birlikte pişirerek görelim.

Ağaç Bamyası İçin Gerekli Malzemeleri
  • Yarım kg ağaç bamyası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet kurutulmuş Arnavut biberi
Ağaç Bamyası Sosu için
  • 2-3 diş sarımsak
  • 150 gr yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz
Ağaç Bamyası Nasıl Yapılır?

Ağaç bamyası yemeğimizin hazırlığına öncelikle yarım kg ağaç bamyaları iyice bol suda yıkayarak başlayalım. Ardından yıkadığımız bamyaları tam orta kısmından ikiye bölerek iç kısmında yer alan süngerimsi ve minik çekirdeklerin yer aldığı tüylü bölgeyi temizleyerek çıkartalım. Aslında ağaç bamyasını toplarken kartlaşmış olup olmadığını anlamak oldukça zordur. Ancak ayıklarken yeşil kabuklarının etli bölümünden ayrılıp ayrılmadığına dikkat edin. Kolaylıkla ayrılıyorsa ağaç bamyanızın kart olduğundan dolayı iyi pişmeyeceği demektir. Bu ayrıntıyı da verdikten sonra yemeğimizi pişirmeye devam edelim. Ardından temizlenmiş bamyaları yarım ay şeklinde doğradıktan sonra yarım çay bardağı zeytinyağı içerisinde arkalı önlü renk değişene kadar kızartalım. Kızartma esnasında özellikle tavanın kızgın ve harlı ateşte olmasına dikkat edelim. Tüm ağaç bamyaları da aynı şeklide kızartarak aldıktan sonra aynı tavada kuru Arnavut biberleri de kızartarak kızaran ağaç bamyalarının yanına alalım. Kızartma işlemi tamamlandıktan sonra yemeğimizi lezzet katacak sosumuzu hazırlayalım.

İlk olarak 2-3 adet sarımsağın kabuklarını soyarak tuz yardımıyla havanda iyice dövelim. Yoğurdumuzu uygun bir kâseye ekleyerek üzerine dövülmüş sarımsakları ilave ederek iyice karıştırıp çırpalım. Ayrı bir küçük tavaya zeytinyağı ekleyerek ocağa alarak yağı kızdırarak üzerine kırmızı pul biber ilave ederek biberin renginin ve acısının çıkması için kızdırarak ocaktan alalım. Her iki sosumuzda hazır hale geldikten sonra kızartılan ağaç bamyaları servis tabaklarına alarak üzerine önce sarımsaklı yoğurt ardından da kızdırılmış biberli sostan gezdirerek servis yapalım. Arzuya göre üzerine karabiber serpiştirmeyi ihmal etmeyelim.

Afiyet olsun.

Ağaç Bamyası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Bamya Dolaba Nasıl Konur?

Bamya Dolaba Nasıl Konur?

Editörün Seçtiği

İlginizi Çekebilir

Bamya Hangi Ayda Ekilir

Bamya Hangi Ayda Ekilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bamya Tohumu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Bamya Tohumu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Bamyanın Yapılışı Tarifi ve Malzemeleri

Bamyanın Yapılışı Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Buzluğa Nasıl Konur?

Bamya Buzluğa Nasıl Konur?

Bamya Kaç Kalori?

Bamya Kaç Kalori?

Bamya Yemeğinin Yanına Ne Gider?

Bamya Yemeğinin Yanına Ne Gider?

Güncel

Bamya Ağacı Türleri ve Özellikleri

Bamya Ağacı Türleri ve Özellikleri

Güncel

Bamya Besin Değeri?

Bamya Besin Değeri?

Güncel

Bamya Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir?

Bamya Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir?

Bamya Nasıl Dikilir

Bamya Nasıl Dikilir

Bamya Nasıl Yetiştirilir?

Bamya Nasıl Yetiştirilir?

Bamya Fidesi Türleri ve Özellikleri

Bamya Fidesi Türleri ve Özellikleri

Nohutlu Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Yemeği Kaç Kalori?

Bamya Yemeği Kaç Kalori?

Taze Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Taze Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Etli Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Etli Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Kurutma Nasıl Yapılır?

Bamya Kurutma Nasıl Yapılır?

Ekşili Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Tohumu Kürü Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Bamya Tohumu Kürü Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kırmızı Bamya Türleri ve Özellikleri

Kırmızı Bamya Türleri ve Özellikleri

Bamya Ekimi Nedir ve Nasıl Yapılır?

Bamya Ekimi Nedir ve Nasıl Yapılır?

Taze Bamya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Taze Bamya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Bamya Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6