Bamya konservesi hazırlamak için gerçekten çok detaylı bir rehber sunmuşsunuz. Özellikle bamyaların temizlenmesi aşamasında dikkat edilmesi gereken noktalar benim için önemliydi. Acaba bamyaların sap kısımlarını keserken gerçekten bütünlük bozulmadan mı yapmalıyız? Ayrıca haşlama süresinin 3-5 dakika olması yeterli mi, yoksa daha uzun bir süre haşlamak gerekecek mi? Kavanozların sterilizasyonu için fırında mı yoksa kaynar suyla mı sterilize etmek daha etkili olur? Merak ettiğim başka bir konu da, bamyaların saklama süresi boyunca besin değerinin ne kadar korunacağı. Bir yıl boyunca bu değerleri koruyabiliyorlar mı? Bunlar benim için önemli bilgiler. Teşekkürler!
Bamya konservesi hazırlamak için gerçekten çok detaylı bir rehber sunmuşsunuz. Özellikle bamyaların temizlenmesi aşamasında dikkat edilmesi gereken noktalar benim için önemliydi. Acaba bamyaların sap kısımlarını keserken gerçekten bütünlük bozulmadan mı yapmalıyız? Ayrıca haşlama süresinin 3-5 dakika olması yeterli mi, yoksa daha uzun bir süre haşlamak gerekecek mi? Kavanozların sterilizasyonu için fırında mı yoksa kaynar suyla mı sterilize etmek daha etkili olur? Merak ettiğim başka bir konu da, bamyaların saklama süresi boyunca besin değerinin ne kadar korunacağı. Bir yıl boyunca bu değerleri koruyabiliyorlar mı? Bunlar benim için önemli bilgiler. Teşekkürler!
Cevap yaz