Bamyanın buzluğa konulma aşaması hakkında çok faydalı bilgiler vermişsiniz. Özellikle blanshe işlemi sonrasında buzluğa yerleştirilmesi gerektiği gerçeği, bamyanın besin değerini korumak açısından ne kadar önemli. Peki, bamyanın hasat dönemini belirlerken, olgunlaşma sürecini gözlemlemek dışında başka hangi ipuçlarına dikkat etmemiz gerekiyor? Ayrıca, buzluğa konulacak bamyanın saklama süresi hakkında verdiğiniz bilgiler de çok değerli. Bunu daha uzun bir süre taze tutmanın başka yolları var mı?
Bamyanın buzluğa konulma aşaması hakkında çok faydalı bilgiler vermişsiniz. Özellikle blanshe işlemi sonrasında buzluğa yerleştirilmesi gerektiği gerçeği, bamyanın besin değerini korumak açısından ne kadar önemli. Peki, bamyanın hasat dönemini belirlerken, olgunlaşma sürecini gözlemlemek dışında başka hangi ipuçlarına dikkat etmemiz gerekiyor? Ayrıca, buzluğa konulacak bamyanın saklama süresi hakkında verdiğiniz bilgiler de çok değerli. Bunu daha uzun bir süre taze tutmanın başka yolları var mı?
Cevap yaz