Bamya saklama konusunda yaşadıklarım beni oldukça düşündürüyor. Özellikle taze bamyaların dolaba yerleştirilirken dikkat edilmesi gereken noktaları sıklıkla unutuyorum. Siz de bamyaları yıkadıktan sonra nemli bir kağıt havlu ile sarmayı unuttunuz mu? Ayrıca, hava alabilen bir torbada saklamanın ne kadar önemli olduğunu zamanla öğrenmek zorunda kaldım. Dolapta hava sirkülasyonu sağlamak gerçekten tazeliğini korumasına yardımcı oluyor mu? Bu konuda sizin deneyimleriniz neler? Aklımda kalan bir diğer nokta ise, dolabın sıcaklığının 0-4 derece arasında olması gerektiği. Bu sıcaklıkta bamyaların çok daha uzun süre taze kalacağına eminim, ama bu sıcaklıkta sakladığınız sebzelerden herhangi birinin bozulduğunu gördünüz mü? Benim için en zor kısım ise, bamyaları diğer sebzelerle ayrı saklamaktı. Kötü kokuların geçişini önlemek için bu durumu nasıl yönetiyorsunuz? Taze bamyalar seçerken nelere dikkat ediyorsunuz? Bu konularda daha fazla ipucu paylaşabilir misiniz?
Bamya saklama konusunda yaşadıklarım beni oldukça düşündürüyor. Özellikle taze bamyaların dolaba yerleştirilirken dikkat edilmesi gereken noktaları sıklıkla unutuyorum. Siz de bamyaları yıkadıktan sonra nemli bir kağıt havlu ile sarmayı unuttunuz mu? Ayrıca, hava alabilen bir torbada saklamanın ne kadar önemli olduğunu zamanla öğrenmek zorunda kaldım. Dolapta hava sirkülasyonu sağlamak gerçekten tazeliğini korumasına yardımcı oluyor mu? Bu konuda sizin deneyimleriniz neler? Aklımda kalan bir diğer nokta ise, dolabın sıcaklığının 0-4 derece arasında olması gerektiği. Bu sıcaklıkta bamyaların çok daha uzun süre taze kalacağına eminim, ama bu sıcaklıkta sakladığınız sebzelerden herhangi birinin bozulduğunu gördünüz mü? Benim için en zor kısım ise, bamyaları diğer sebzelerle ayrı saklamaktı. Kötü kokuların geçişini önlemek için bu durumu nasıl yönetiyorsunuz? Taze bamyalar seçerken nelere dikkat ediyorsunuz? Bu konularda daha fazla ipucu paylaşabilir misiniz?
Cevap yaz