Bamya konservesi yapmayı düşündüğümde aklıma gelen ilk soru, taze ve sert bamyaları nasıl seçmem gerektiği oluyor. Bu aşamada, ezilmiş veya yumuşak olanların tercih edilmediği bilgisi beni düşündürüyor; peki, bu bamyaların nasıl bir görüntüde olması gerektiğini tam olarak biliyor muyum? Ayrıca, haşlama işlemi için 2-3 dakika süresinin yeterli olup olmadığını ve bunun bamyanın dokusunu ne kadar etkilediğini merak ediyorum. Kavanozların sterilizasyonu konusundaki bilgiler de oldukça önemli, ama fırında ne kadar süre bekletmem gerektiği konusunda bir yanlışlık yapmaktan korkuyorum. Son olarak, kavanozları kapatırken tuz ve sirke eklemek önemli mi? Bu adımın konserveden alınacak lezzeti nasıl etkilediğini gerçekten merak ediyorum.
Bamya konservesi yapmayı düşündüğümde aklıma gelen ilk soru, taze ve sert bamyaları nasıl seçmem gerektiği oluyor. Bu aşamada, ezilmiş veya yumuşak olanların tercih edilmediği bilgisi beni düşündürüyor; peki, bu bamyaların nasıl bir görüntüde olması gerektiğini tam olarak biliyor muyum? Ayrıca, haşlama işlemi için 2-3 dakika süresinin yeterli olup olmadığını ve bunun bamyanın dokusunu ne kadar etkilediğini merak ediyorum. Kavanozların sterilizasyonu konusundaki bilgiler de oldukça önemli, ama fırında ne kadar süre bekletmem gerektiği konusunda bir yanlışlık yapmaktan korkuyorum. Son olarak, kavanozları kapatırken tuz ve sirke eklemek önemli mi? Bu adımın konserveden alınacak lezzeti nasıl etkilediğini gerçekten merak ediyorum.
Cevap yaz