Dondurulmuş bamya hazırlamak için doğru bamyayı seçmek gerçekten çok önemli. Taze ve parlak yeşil renkte olanları bulmak, yemeklerimde en iyi sonucu almama yardımcı oldu. Haşlama işlemi sırasında bamyaların renginin ve besin değerinin korunması için soğuk suya aktarmak da dikkat ettiğim bir diğer önemli nokta. Dondurma işlemi sırasında bamyaların birbirine yapışmaması için tek kat halinde yerleştirmek akıllıca. Dondurulmuş bamyaların saklanmasında -18°C’de tutmanın da kalitelerini koruduğunu öğrenmek benim için faydalı oldu. Peki, bu dondurulmuş bamyaları kullanırken en iyi pişirme yöntemleri neler?
Dondurulmuş bamya hazırlamak için doğru bamyayı seçmek gerçekten çok önemli. Taze ve parlak yeşil renkte olanları bulmak, yemeklerimde en iyi sonucu almama yardımcı oldu. Haşlama işlemi sırasında bamyaların renginin ve besin değerinin korunması için soğuk suya aktarmak da dikkat ettiğim bir diğer önemli nokta. Dondurma işlemi sırasında bamyaların birbirine yapışmaması için tek kat halinde yerleştirmek akıllıca. Dondurulmuş bamyaların saklanmasında -18°C’de tutmanın da kalitelerini koruduğunu öğrenmek benim için faydalı oldu. Peki, bu dondurulmuş bamyaları kullanırken en iyi pişirme yöntemleri neler?
Cevap yaz