Bamyanın yıkanmadan dondurulmasının önerilmediği bilgisi çok önemli. Peki, yıkama işleminden sonra bamyanın suyunu iyice süzmek neden bu kadar kritik? Yani suyun dondurulma sürecinde buz kristalleri oluşturmasını engellemek için bu adım neden atlanmamalı? Bunun yanı sıra, blanş işleminin bamyanın lezzetini ve besin değerlerini korumaya nasıl katkı sağladığı hakkında daha fazla bilgi verebilir misiniz?
Bamyanın yıkanmadan dondurulmasının önerilmediği bilgisi çok önemli. Peki, yıkama işleminden sonra bamyanın suyunu iyice süzmek neden bu kadar kritik? Yani suyun dondurulma sürecinde buz kristalleri oluşturmasını engellemek için bu adım neden atlanmamalı? Bunun yanı sıra, blanş işleminin bamyanın lezzetini ve besin değerlerini korumaya nasıl katkı sağladığı hakkında daha fazla bilgi verebilir misiniz?
Cevap yaz