Bamya kurutma sürecinde günde veya gölgede kurutma tercihinin neye göre yapılması gerektiği konusunda merak içerisindeyim. Güneşin altında kurutmanın avantajları arasında hızlı kuruma ve enerji tasarrufu var, fakat aynı zamanda renk ve besin değerlerini olumsuz etkileyebileceğini de öğreniyorum. Gölge kurutmanın besin değerlerini korumada daha etkili olduğu belirtiliyor, fakat kuruma süresinin uzun olabileceği ve küflenme riski taşıdığı da aklımı kurcalıyor. Hangi yöntem sizin için daha uygun oldu? Hangi koşullarda hangi yöntemi tercih ettiniz?
Bamya kurutma sürecinde günde veya gölgede kurutma tercihinin neye göre yapılması gerektiği konusunda merak içerisindeyim. Güneşin altında kurutmanın avantajları arasında hızlı kuruma ve enerji tasarrufu var, fakat aynı zamanda renk ve besin değerlerini olumsuz etkileyebileceğini de öğreniyorum. Gölge kurutmanın besin değerlerini korumada daha etkili olduğu belirtiliyor, fakat kuruma süresinin uzun olabileceği ve küflenme riski taşıdığı da aklımı kurcalıyor. Hangi yöntem sizin için daha uygun oldu? Hangi koşullarda hangi yöntemi tercih ettiniz?
Cevap yaz