bamya.gen.tr
bamya
Sosyal Medyada Paylaş
Bamya Tohumu Faydaları
Bamya Konservesi
Bamya Tohumunun Faydaları
Bamya Kızartması
Bamya Yemeği
Bamya Çeşitleri
Bamya Tarifi
Kıymalı Bamya Yemeği
Bamyanın Faydaları
Bamya
Bamya Bitkisi
Nohutlu Bamya
Kuru Bamya Tarifi
Bamya Nasıl Dikilir
Tavuklu Bamya
Bamya Yemeği Nasıl Yapılır
Bamya Yetiştiriciliği
Etli Bamya
Taze Bamya Tarifi
Kuru Bamya Çorbası
Bamya Kaç Kalori
Bamya Yemeği Kaç Kalori
Bamya Hangi Ayda Ekilir
Bamya Nerede Yetişir
Bamya Ekimi
Kıymalı Bamya
Çiçek Bamya
Bamya Ne Zaman Ekilir
Bamya Buzlukta Nasıl Saklanır
Kuru Bamya Nasıl Pişirilir
Bamya Dolaba Nasıl Konur
Bamya Şoklama
Bamya Suyu
Kışlık Bamya
Bamya Buzluğa Nasıl Konur
Tüm Sayfalar >>









Kuru Bamya Tarifi

Kuru Bamya Tarifi, özellikle kış aylarında bamyanın taze olarak bulunmadığı zamanlarda mevsiminde toplanıp kurutulmuş olan bamya olarak bilinmektedir. Kuru bamya tarifi yapımı oldukça kolay olan ve fazla zaman almayan lezzetli bir tat oluşturan tarif olarak bilinir. Hadi bamya tarifine birlikte göz atalım. Kolay gelsin.

Etli Kuru Bamya Tarifi Malzemeler: 
  • 250 gram kuru bamya
  • Yarım litre sıcak su
  • 250 gram kuşbaşı et
  • 2-3 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • Tuz 
  • Yarım adet limon
  • Kimyon, karabiber, kırmızı pul biber
Hazırlanışı: Bir tencere içerisinde su kaynatarak kuru bamyaları içerisine atalım. Kuru bamyalar 10 dakika kadar yumuşaması için kaynaması gerekmektedir. Kaynayan bamyaları tencere içerisinden bir süzgece alarak süzülmesini sağlayalım. Bizde o arada kuşbaşı etimizi bir tavaya alarak içerisine yarım çay bardağı su ekleyip suyunu çekene kadar kavuralım. Kuşbaşı etimizin suyu çekildiğinde soğanların kabuklarını soyup doğrama tahtasında doğrayarak et olan tavaya ilave edelim ve güzelce kavuralım. Kavrulan malzemelerin içerisine biber salçasını ve domates salçasını da ilave ederek bamyaları ekleyip üzerine tereyağı, limon, karabiber, kırmızı pul biber ve yarım litre su ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım ve kısık ateşte yarım saat pişmeye bırakalım. Yarım saat sonra tencerenin kapağını açarak pişmiş mi diye kontrol edelim eğer pişmişse servise sunmak için servis tabaklarına alalım ve afiyetle yiyelim. Afiyet olsun.
Kuru Bamya Tarifi
Zeytinyağlı Kuru Bamya Tarifi Malzemeler: 
  • 2,5 dizgi kuru bamya
  • 1-2 adet orta boy kuru soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 2 adet orta boy çeri domates
  • Bir fincan zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım adet limon
Hazırlanışı: Kuru bamyaları geceden bir kap içerisine alarak ılık suda yumuşaması için sabaha kadar bekletelim. İsteğe bağlı olarak bamya yemeğinin yapılacağı günde kuru bamyalar sıcak su içerisine alınarak kaynatılabilir. Bamyalar salyalarını bırakmasınlar diye limon kullanılmalıdır. Soğanların ve sarımsakların kabuklarını soyarak doğrama tahtasına alıp ince ince piyazlık olacak şekilde kıyalım. İnce ince kıyılan soğanları ve sarımsakları bir tencere içerisine alarak üzerine zeytinyağı ekleyelim ve rengi değişene kadar kavuralım. Yaklaşık olarak 10 dakika kısık ateşte kavrulması gerekmektedir. Kavrulan soğanların üzerine biber salçasını ve domates salçasını ilave edelim. Haşlanmış olan bamyaları da soğanların bulunduğu tencereye alalım ve birkaç dakika daha kavuralım. Kavrulan malzemelerin üzerine tuzu, karabiberi ilave ederek tencerenin ağzını kapatıp kuru bamya yemeğinin olmasını bekleyelim. Yaklaşık olarak kısık ateşte yarım saat kadar kalması gereklidir. Yarım saat sonra pişen kuru bamya yemeğini servise sunabilirsiniz afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 12.09.2015 14:14:36

Kuru Bamya Tarifi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kuru Bamya Tarifi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Tavuk Etli Bamya

Tavuk etli bamya; benim en sevdiğim yemeklerden bir tanesidir. Bamyanın tazesi de kurusu da besin değeri açısından oldukça zengin bir sebzedir. Yetiştirmesi ve toplaması çok meşekkatli olan bamyanın yemeğini pişirmek oldukça kolay...

Taze Bamya Yemeği

Taze bamya yemeği, benim hem yaz mevsiminde hem de kış mevsiminde çok sık pişirmeyi tercih ettiğim bir yemek çeşitidir. Yazın bol miktarda alarak ayıklayıp doğradığım bamyaları içerisine domates ve limon dilimleyerek buzdolabı poş...

Etli Nohutlu Bamya

Etli nohutlu bamya, Doğu Akdeniz bölgesine, özellikle Adana'ya has bir yemektir. Yoğun tatların bir birleşimi olan yemek, içerdiği bol sarımsak, limon ve domates sebebiyle ekşi ve sarımsak sevenlerin favorisi olabilecek bir lezzet...

Bamya Yemeği Etli

Bamya yemeği etli: Bamya  yemeği bir çok kişi tarafından sevilen sağlıklı bir yemektir. Et eşliğinde yapıldığında çok daha lezzetli olmaktadır. besin değeri oldukça yüksektir. Sağlıklı beslenmeye önem verenler için ideal lezzetler...

Zeytinyağlı Bamya Yemeği

Zeytinyağlı Bamya Yemeği, lezzetli ve sağlıklı bir yemektir. Severek yiyeni de çoktur. Bamya özellikle kış aylarında yenmesi tercih edilen gıdaların başında gelmektedir. Bamya fazla miktarda K vitamini içeriyor, bunun yanı sıra C,...

Kuru Bamya Yemeği

Kuru bamya yemeği, özellikle kış aylarında çok fazla tüketilen kuru bamya sağlık açısından oldukça faydalıdır. Bu hemen herkesin lezzetli bir şekilde tüketmiş olduğu yemekler arasında ilk sırayı almaktadır. Bazı kişiler kuru bamya...

Etli Kuru Bamya

Etli Kuru Bamya, yaz ve kış aylarının vazgeçilmez yemekleri arasında yer alan bamya, yaz aylarında taze olarak kış aylarında ise kurutularak saklanıp tüketilen faydalı bir sebzedir. Özellikle mide ve sindirim sistemi dostu olan ba...

Kıymalı Bamya

Kıymalı Bamya; Sindirim sistemini düzenleyen bamya ülkemizde ve akdeniz ülkelerinde tercih edilir. Kıymalı Bamya son derece doyurucu ve sağlıklı bir yemektir. Kurutulmuş bamya ile yapıldığı gibi yeşil bamyayla da yapılır.Malzemele...

Ekşili Bamya

Ekşili bamya: ismini limonun baskın tadı sebebiyle alan bir yemektir. Sağlıklı ve lezzetli bir yemek olan ekşili bamya bir çok kişi tarafından sevilerek yenen bir yemektir. Özellikle et yemekleri tercih etmeyenlerin sıkça yaptığı...

Zeytinyağlı Bamya

Zeytinyağlı bamya, kış aylarında lezzetle tüketmiş olduğumuz yemeklerden biridir. Bamya ayrı bir tada sahip olduğundan dolayı kişilerin tercih etmiş olduğu yemekler arasında ilk sırayı almaktadır. Zeytinyağlı bamya yemeği genellik...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

bamya, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018